BROWNIE+CHEESECAKE
Till Eurovision Song Contest finalen fick jag i uppdrag att baka till ca 25 pers, vad gör man då som många tycker om och som är lätt att göra men samtidigt lite roligt? Det fick bli brownies med cheesecake topping och det gick hem i stugan! Men i det fallet med grädde och någon jordgubbe till, här provsmakar jag bara :) Det var som en chokladkaka med lite cheesecakesmak men inte lika mycket som cheesecake-kladdkakan (den som blev upp-och-ner) och ingen smaksensation skulle jag säga. Passade dock perfekt för ändamålet!

Ingredienser ca 16 bitar
150 gram smör
1 dl kakao
3 st ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 äggula
200 gram philadelphiaost
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal från en citron eller apelsin
• Sätt ugnen på 150 grader.
• Smält smöret och rör ut kakaon i det, låt svalna.
• Rör ihop ägg och socker.
• Blanda bakpulver, mjöl och vänd ner försiktigt i äggsmeten.
• Tillsätt smöret i äggsmeten, rör försiktigt för att det inte ska bli luftigt.
• Blanda ihop cheesecakesmeten.
• Lägg bakplåtspapper i en stor ugnsform (ca 25x35 cm skulle jag gissa).
• Häll i browniesmeten och klicka ut cheesecakesmeten ovanpå.
• Dra runt tex en kniv så att ljust och mörkt blandas lite
• Grädda långt ner i ugnen ca 30-40 minuter.
• Låt svalna och skär i bitar.

Jag tyckte den var godast efter någon dag när den "segat" ihop lite :)
Kommentarer
Trackback