SVAMPPAJ
Vi har ju en del kantareller i frysen sen i somras och av den här påsen blev det
kantarellpaj med parmesan. Inte för att det smakade så mycket parmesan även fast
jag tog lite mer än vad som stod, men gott blev det ändå.

Pajdeg:
125 gram smör
3,5 dl mjöl
0,5 tsk salt
2 msk kallt vatten
Fyllning:
kantareller
1 rödlök
4 dl riven parmesan
färsk basilika
4 ägg
1 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
salt & peppar
• Sätt ugnen på 225 grader
• Blanda ingredienserna till pajdegen så det blir en deg
• Tryck ut i en form, nagga botten och låt stå i frysen 10 minuter
• Förgrädda i 15 minuter och sänk sen värmen till 175-200 grader
• Hacka löken och stek med kantarellerna en stund, lägg sen i pajskalet
• Riv parmesan och blanda nästan allt med hackad basilika, lägg i pajskalet
• Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och salt & peppar och häll i pajskalet
• Toppa med parmesanen som fanns kvar och grädda ca 35-40 min
Kommentarer
Trackback