CARAMEL

 
Hej igen! Nu har jag tagit tag i den långa att-göra listan och löst lite teknikstrul och är tillbaka!
 
Jag börjar med ett uuunderbart recept på vaniljkolor. Först blev jag lite besviken för de smakar ganska mycket som knäck (fast de är mjukare) men sen kom jag på att knäck är ju gott haha och har smaskat vidare sen dess! Det var såklart lite fix & trix, mest att packetera alla bitar i bakplåtspapper för annars klibbar de bara ihop men det finns säkert smartare sätt för det :) Och gällande knäcksmaken, det går nog utmärkt att tillsätta mer vaniljpulver eller något annat för att ändra på det!
 
 
Ingredienser:
225 gram smör
2,4 dl glykossirap
1 burk (400g) kondenserad mjölk
5,4 dl brun farin (ska även gå bra med vanligt socker enl receptet jag använde)
1 tsk vaniljpulver
 
Det är bra om du har en termometer till hands!
 
♥ Klä en stor form med bakplåtspapper och ställ åt sidan
♥ Smält smöret i en stor kastrull
♥ Tillsätt lite socker i taget och låt långsamt smälta samman med smöret
♥ Blanda i glykossirap och kondenserad mjölk
♥ Höj värmen långsamt tills det börjar koka och rör om hela tiden
♥ Sänk värmen och låt småkoka medan du rör om hela tiden
♥ När temperaturen är 117°C, ta av från plattan (testa med kulprovet om du inte har en termometer)
♥ Blanda i vaniljpulvret och häll sen ner i formen
♥ Låt svalna i rumstemperatur i flera timmar och skär sen i bitar
 
 
 
YUMMIE!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0