BIFFAR MED MOS
Potatismos går kanonbra att byta ut mot broccoli och blomkål om man vill försöka äta lite mindre kolhydrater. Därför blev det köttfärsbiffar med broccoli- och blomkålsmos här förra veckan. I biffarna tryckte jag också in lite mozzarellaost som blivit över sen tidigare, så de blev inte så jämna och fina. Men goda!

Ingredienser 4 port:
1 blomkålshuvud
2 mindre broccolibuketter
0,5 dl creme fraiche
salt & peppar
400-500 gram färs
1 gul lök
1 morot
0,5 dl creme fraiche
salt & peppar
mozzarellaost eller fetaost i små bitar
♦ Dela blomkål och broccoli i mindre bitar och koka ca 10 minuter tills de är mjuka.
♦ Häll av allt vatten utom ca 1 dl. Mixa med stavmixer.
♦ Blanda i cremefraiche och ev lite mer vatten om det behövs. Salta & peppra.
♦ Hacka lök och grovriv moroten. Blanda det med färs och creme fraiche.
♦ Blanda ev i lite ost. Salta och peppra och forma till biffar.
♦ Stek i några minuter på varje sida.
♦ Servera med sallad!
Kommentarer
Trackback