FRUKT I MATEN...

God mat (ursäkta bilden!) som stod på bordet när jag trött kom hem efter plugg+träning för ett tag sen. Så jäkla bra! Perfekt vardagsmat, inte mycket fix enligt kocken och annorlunda, goda smaker. Vissa har ju svårt för frukt i mat, men här är det bara skal och saft. Apelsinkyckling, ladies & gentlemen!


4 kycklingfiléer

Marinad:
0,5 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk chilipulver
rivet skal av 1 apelsin
rivet skal och saft av 1 lime
salt

Bulgur:
bulgur enligt förpackningen
saft från 4 apelsiner
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt & peppar

♦ Blanda ingredienserna till marinaden. Skiva kycklingen i mindre bitar och lägg i marinad minst 2-3 timmar.
♦ Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen ca 20 minuter.
♦ Koka upp apelsinsaft och bulgur, tillsätt ev vatten om saften inte räcker som vätska enligt paketet.
♦ Blanda i olja, vinäger och smaka av med kryddor. Servera med tex en kall sås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0