HUSMAN

I veckan stod ett traditionellt recept på matlistan, kålpudding med potatis, brunsås och vinbärsgelé. Och det var ju så gott som husman brukar vara, jag tycker det är gott men det är ingen favorit. Men ibland så!


Ingredienser 5-6 portioner:
1 vitkålshuvud (inte jättestort)
1 dl vatten
2-3 msk sirap
400 gram köttfärs
1 ägg
1 dl vatten
salt & peppar

♦ Sätt ugnen på 175 grader.
♦ Skär vitkålen i mindre bitar och stek i smör/olja. Häll på vattnet lite i taget.
♦ När kålen är mjuk, häll på sirap och låt puttra en stund.
♦ Blanda färs, ägg, vatten och krydda.
♦ Lägg ca hälften av kålen i en form och färsen ovanpå och sen resten av kålen.
♦ Stek i ugnen ca 40 minuter.

Gör gärna egen brunsås för det är ju godare, men här fuskades det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0