MER FISK

Då har vi hunnit testa ett nytt fiskrecept! Jag tyckte om det här, fisk med krispigt täcke och mos. Goda smaker och det kommer göras igen. Men en del att hacka och fixa tyckte kocken.


Ingredienser 3-4 portioner
400-500 gram vit fisk, tex sej
1 citron, rivet skal och 1 msk citronsaft
1 liten gul lök
1 dl ströbröd
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
salt & vitpeppar
50 gram smör

5 potatisar
4 morötter
1 bit rotselleri
0,5 dl mjölk
1 msk smör
salt & vitpeppar

♦ Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en form och pressa över citronsaften.
♦ Blanda finhackad lök med ströbröd, citronskal, vitlök och persilja. Salta & peppra.
♦ Strö blandningen över fisken. Hyvla smöret och lägg ovanpå.
♦ Tillaga i ugnen ca 30 minuter.

♦ Skala och dela rotsakerna i mindre bitar.
♦ Koka tills de blir mjuka ca 10 minuter och låt sen ånga av en stund.
♦ Mixa (enklast med stavmixer!) med smör och mjölk. Salt & peppar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0