BLOMKÅLSPIZZA
Blomkål som topping tror ni kanske att jag tänker, men faktiskt som botten - tro't eller ej! Det här var ett litet experiment och det gick väl sådär kan man säga. Här kommer utvärderingen:
+ Det smakade inte blomkål!
+ Man äter inget vitt mjöl utan istället grönsaker!
- Det var lite omständigt!
- Jag misslyckades med konsistensen!
Den blev för mjuk och inte alls krispig eftersom jag inte hade tålamod att pressa bort mer vätska än vad två kökshanddukar kunde klara. Så var noga med det om ni vill testa och offra några handdukar till detta, det hade gjort det godare men främst lättare att äta och mer pizzalikt.

Ser bra ut från den här vinkeln i alla fall...
Ingredienser 2-3 portioner:
1 stort blomkålshuvud
1 ägg
1-1,5 dl ost, tex mozzarella
valfria kryddor, tex oregano
tomatsås och valfri topping, tex salami
• Värm ugnen till 225 grader.
• Skär den färska blomkålen i buketter och torka ev om den är fuktig.
• Kör i en matberedare/mixer och låt bli små korn, liknande ris/pressad potatis.
• Lägg i en microsäker form och täck med lock eller plasta in så det är tätt.
• Kör på full effekt i 7 minuter.
• Låt svalna och lägg sedan på en kökshandduk och krama ur så mycket vätska som det går (jag hade två genomblöta handdukar efterråt men hade behövt använda fler för att det ska bli rätt konsisten).
• Blanda sedan ner ägget, osten (men spara lite till toppingen) och kryddor.
• Pressa ut på bakplåtspapper tills den är några millimeter tjock och grädda i 15-20 minuter.
• Tillsätt tomatsås och toppingen och lite ost och gratinera sedan i ca 5 minuter till (beroende på vad ni har på, om det behöver tillagas eller bara värmas).
Eftersom det kan vara svårt att förstå hur jag menar med själva degen så kan ni hitta ursprungsreceptet på engelska här, där finns det bilder på alla moment som hjälper en:
Kommentarer
Trackback