LCHF BRÖD

 
Snabba kolhydrater är ju något de flesta bör avstå, och egentligen tycker jag inte att det är så svårt att byta ut pastan och riset och sånt. Förutom när det gäller en sak - mjukt bröd. Speciellt till frukost på helgen! Lyckades få tips om ett LCHF bröd, alltså utan vitt mjöl etc, som jag tyckte var riktigt bra. Smakar som ett "vanligt" grovt bröd med nötter i. Så här kommer receptet,
perfekt till morgondagens söndagsfrukost kanske?
 
 
Ingredienser:
4 dl krossat linfrö 
2 matskedar Fiberhusk eller Kruskakli
2 teskedar bakpulver
1,5 tesked salt
0,5 matsked brödkryddor 
3-4 dl valnötter
250 g kesella
6 ägg
 
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Klä en brödform på ca 2 liter med bakplåtspapper.
• Blanda först alla torra ingredienser och rör därefter i äggen och kesellan.
• Rör ihop till en smet och häll i formen.
• Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 1 timme och 20 minuter.
 
Mums!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0