RISOTTO

 
Risotto är en annan grej som går kanon att äta vegetarisk utan att det känns som man saknar något! Här blev det en kombination av två recept, kantarell- och rödvinsrisotto.
Bara att låta puttra och gå och fylla på vatten ibland, sen klarar det sig självt!
 
Risotton blev mkt mer röd/lila än vad bilden visar...
 
Ingredienser ca 4 portioner:
4 dl arborioris
2 dl rött (eller vitt) vin
2 msk fond (tex kyckling)
5-7 dl vatten
2-4 schalottenlökar
250 gram kantareller 
1-2 dl riven parmesan eller annan smakrik ost
0,5 msk vitvinsvinäger
salt & peppar
 
• Häll riset i en stor gryta/kastrull och tillsätt vin, fond och 4 dl vatten. Låt vätskan koka in.
• Hacka löken och tillsätt tillsammans med mer vatten (lite i taget) tills riset nästan är färdigkokt.
• Tillsätt kantareller (förvällda, stek annars separat tills vätskan försvunnit först) och låt bli varma.
• Tillsätt ost och vinäger, krydda och smaka av!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0