FRIED RICE

 
För att bryta av allt juligt och traditionellt så gjorde vi chicken fried rice häromdagen, mkt gott och skönt när man bara kastar i allt i samma panna. Det blir bäst om riset kokas ett tag innan så det hinner svalna, gör inget om det till och med är dagen innan. 
 
 
Ingredienser ca 5 portioner:
4 kycklingfiléer
3-4 portioner kokt ris, kallt!
6 cm ingefära
2 klyftor vitlök
1 röd chili
2-3 morötter
en kvarts vitkålshuvud 
4 salladslökar
3 ägg
2 msk asiatisk ostron/fisksås
2–3 msk japansk soja
 
• Skär kycklingen i små bitar och stek i en stor panna. 
• Riv ingefära. Hacka vitlök, chili, vitkål och salladslök. Strimla morötter. 
• Tillsätt grönsakerna i pannan och stek med tills de är lite mjuka. 
• Knäck i äggen och rör runt. 
• Tillsätt riset och ostron- eller fisksås och soja och smaka av. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0