FISK + BACON

Vill äta mer fisk men har lite svårt för det om det inte är lax. Så jag letar och letar, och det här var riktigt bra - baconlindad fisk med soltorkade tomater! Kanske för att man gömmer fisksmaken med så mycket annat :)


För 3-4 portioner:

400 gram valfri vit fisk
1 paket bacon
soltorkade tomater, strimlade/hackade
1 st citron
olja, rosmarin, salt och peppar

♦ Sätt ugnen på 200 grader. Ringla lite olja i en ugnsfast form. Lägg baconskivorna på tvären (spara 2 st) och strö över rosmarin, salt och peppar, och strimlade/hackade soltorkade tomater.
♦ Lägg fiskblocket ovanpå och lägg på mer soltorkade tomater och kryddor. Pressa citronen och häll på fisken tillsammans med rivet skal från citronen.
♦ Lägg de två sparade baconskivorna på längden på fiskblocket och vik in ändarna på de andra så det blir som ett litet paket.
♦ Ringla över lite olja och baka i ugnen ca 20 minuter, beroende på hur tinad fisken var.
♦ Servera med till exempel potatismos!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0