RÖDBETOR
Har testat lite udda maträtter med rödbetor sista veckan. Här får ni se min halva av en hemmagjord pizza, det funkade jättebra med rödbetor, chevre och till och med lite salami på. Den gick åt snabbare än den mer traditionella halvan!

Och så den där ryska soppan, borsjtj med chèvrecreme:

400 g rödbetor, 200 g vitkål, 3 morötter, 1 gul lök
1 liter vatten, 2 buljongtärningar
2 vitlöksklyftor
1/2 msk vitvinsvinäger
150 g chèvreost
2 dl gräddfil
1 tsk honung
salt och peppar
♦ Skala rödbetor, morötter och löken. Strimla i matberedare eller riv grovt i ett rivjärn tillsammans med kålen.
♦ Fräs grönsakerna i en kastrull med lite olja. Tillsätt vatten, buljongtärningar, pressad vitlök och vinäger.
♦ Låt soppan koka upp och sjud sedan ca 10 minuter på svag värme med lock. Gör såsen under tiden;
♦ Skär bort och släng kanterna på osten och mosa resten med gräddfil. Tillsätt honung och salt och peppar. Smaka av!
♦ Servera med bröd om du vill få det lite matigare!
Soppan kommer inte bli någon favorit men den var helt okej, speciellt med chèvresåsen. Mest kul att testa! Jag ska dock inte ta åt mig äran för matlagandet i detta fall, eftersom soppan stod klar på spisen när jag kom hem :)
Kommentarer
Postat av: karro
rödbetor e supergott ju!! tack för igår!
Postat av: Therese
Jaaa är inne i en total rödbetsfas :P tack själv, får bli nåt med rödbetor nästa gång haha!
Postat av: karro
haha vi kanske ska köra på plockmatskväll med rödbetor då, å så gör man allt tillsammans... kommer inte på ngt annat :P
Trackback