GRISSINI

Igår fixade jag ihop lite grissini pinnar som snacks!


Till ca 20 stycken behöver du:

25 g jäst
125 g smör
1,5 dl vatten
1 tsk salt
1 msk strösocker
4 msk riven parmesan
7 dl vetemjöl
1 ägg
sesamfrön

♦ Smält smöret i en kastrull och häll i vatten. Vätskan ska vara ljummen
♦ Lös upp jästen i vätskan
♦ Blanda ner salt, socker, parmesan (spara lite till gräddning) och mjöl
♦ Låt degen jäsa till dubbel storlek
♦ Rulla smala stänger, lika långa som plåten. Låt jäsa ca 30 minuter
♦ Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön och parmesanost
♦ Grädda i 200 grader i ca 15 minuter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0