FESTLIGT
Fläskfilé är (som ni kanske märkt) det som det ofta bjuds på när det ska vara lite festligt på helgen eller så. Nu gjorde jag nåt annorlunda, nämligen fylld fläskfilé med bacon och ädelost. Och även om det låter som mycket ost så behövs det om man vill känna av smaken eftersom den liksom smälter bort lite. Med såsen blir det extra gott, sött och salt!

Ingredienser ca 4 port:
1 fläskfilé
1 paket bacon
1 paket ädelost
salt & peppar
Kall sås:
2 dl creme fraiche
1 dl mango chutney
en halv purjolök
♦ Sätt ugnen på 200 grader.
♦ Klipp bacon i bitar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.
♦ Putsa fläskfilén och skär den på mitten så att den går att "öppna" och platta till.
♦ Fyll med bacon och ädelosten smulad i mindre bitar.
♦ Rulla ihop och fäst med tandpetare så den håller ihop.
♦ Bryn lite snabbt i en het panna och lägg i en form.
♦ Stek i ugnen ca 20 minuter tills köttet är klart.
♦ Skär upp i fina skivor och ta bort tandpetarna försiktigt.
♦ Hacka purjolök och blanda ihop såsen.
♦ Servera med tex ris eller potatisklyftor och god sallad!
Kommentarer
Trackback