FLYGANDE PAJ


Har pratat om att göra flygande Jakob ett tag, det var riktigt längesen och det är ju gott. Men sen när jag faktiskt kom ihåg det i förra veckan så kände jag ändå för att hitta på nåt annat och tänkte att flygande Jakob paj kan det väl inte bli några konstigheter med. Och det blev det inte heller!


Pajdeg:
75 gram smör
1,5 dl kesella
4,5 dl mjöl, jag blandade graham, råg och lite vetemjöl
(det kan behövas lite mer av allt beroende på hur stor form man har)

Fyllning:
nästan en grillad kyckling (annars hade pajen svämmat över)
1 paket bacon
1-2 bananer
en näve jordnötter

Äggstanning:
2 dl grädde, vispgrädde eller matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1 msk tomatpuré
3 ägg

♦ Gör pajdegen och lägg i kylen en stund.
♦ Sätt ugnen på 225 grader och tryck ut degen i en form. Förgrädda ca 10 min.
♦ Dela kycklingen i små bitar och knaperstek bacon i små bitar.
♦ Skiva bananer och blanda samman äggstanningen.
♦ Lägg kyckling, bacon, banan och jordnötter i formen och häll över äggstanningen.
♦ Sänk ungen till 200 grader och grädda i ca 30 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0