GNOOOOCCHI
Jag har ju glömt det här! Det godaste som finns i hela världen som jag gjorde i förra veckan (vilket vissa kanske såg på facebook där jag inte kunde hejda min entusiasm). Så låt mig presentera: gnocchi med gorgonzolasås och charkisar. Kanske världens mest onyttiga maträtt rakt igenom men det var de värt, det är ju inte särskilt ofta man äter det.
Eftersom man alltså gör "potatispastabollar" från scratch så försökte jag pedagogiskt nog komma ihåg att ta bilder hur det såg ut. Inte för att det är något facit eftersom det var första gången för mig men det kan bli lite lättare att följa, och gott blev det! Egentligen hur enkelt som helst också.
Ingredienser 4 port:
600 gram mjölig potatis
1 ägg
0,5 tsk salt
2-3 dl vetemjöl
50 gram smör
100 gram gorgonzola
3 msk mjölk
1 krm salt
ev lite maizena redning
valfria charkuterier, tex proscioutto, salami
1. Koka potatisen med skalet på. Låt svalna lite och skala och pressa sedan potatisen.

2. Tillsätt ägget, salt och mjöl och knåda ihop till en deg som inte kladdar.

3. Rulla ut en mindre del av degen till en korv och skär i bitar på nån cm.

4. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull och lägg i lite av gnocchin i taget. De flyter upp till ytan när de är klara, det tar bara någon minut så man får passa dom! Låt rinna av.

5. Smält smör och gorgonzolaost till såsen. Tillsätt mjölk och låt koka någon minut.
6. Smaka av med salt och red ev med lite maizena (tyckte vår sås blev för lös och tunn utan)
7. Servera tillsammans med charkisarna och njuuuuut ;)

En stor portion blev det såklart!
Kommentarer
Trackback