LIMEGRYTA


Ursäkta uppehållet!

Asiatiskt verkar vara ett återkommande tema här hemma. Den här gången hittade vi torkade limeblad, typ som lagerblad, i ett hörn av grönsaksavdelningen och det var riktigt praktiskt eftersom dom gav mycket smak. Påsen kostade ca 20 kronor och kommer räcka ett bra tag som ni ser...

Och dessa användes till chicken red curry! Smakade ungefär som på thairestaurang faktiskt, och särskilt svårt var det inte heller. Jättegott och ganska mild smak. Och det är ju bara att byta ut röd curry till grön om man hellre vill det, för att få det lite starkare. Hör av mig när vi har testat det :)


Ingredienser ca 4 port:
4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 lime
3 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
6-8 limeblad
2 cm färsk ingefära
2-3 msk röd currypasta
1 msk fisksås

♦ Skär kycklingen i mindre bitar och hacka lök. Stek i lite olja.
♦ Skiva den ena limen och pressa saften ur den andra. Lägg i pannan.
♦ Hacka vitlök och ingefära och tillsätt tillsammans med kokosmjölk, limeblad, currypasta och fisksås.
♦ Koka upp och låt sjuda (helst under lock) ca 10 minuter.
♦ Koka ris under tiden.

Limebladen ska nog inte ätas så dom kan man ta bort innan servering (även om jag inte gjorde det!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0