CANNELONI
Till söndagsmiddag blev det canneloni med köttfärs! Ville helst att det inte skulle smaka alltför mycket lasagne och tyckte receptet såg bra ut men det var ganska mycket lasagnekänsla även fast jag kryddade extra. Men det är ju gott det med så ska väl inte klaga. Nästa gång blir det nog nåt annat innehåll i rullarna just för att det ska vara mer annorlunda.

Ingredienser 4-6 port
2 paket färska lasagneplattor
500 gram köttfärs
1 gul lök
1 zucchini
1,5 dl rött vin
1 burk krossade tomater
örtsalt
peppar
en nypa socker
oregano
timjan
100 gram smör
1 dl mjöl
ca 8 dl mjölk
0,5 tsk muskotnöt
2 dl riven ost
♦ Sätt ugnen på 225 grader.
♦ Hacka lök och zucchini, stek mjukt och ställ sedan bort en stund.
♦ Stek köttfärs och tillsätt vin, krossade tomater och alla kryddor.
♦ Blanda i lök och zucchini och smaka av.
♦ Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölet och vispa hela tiden.
♦ Tillsätt mjölken lite i taget och vispa hela tiden.
♦ Låt bechamel såsen koka i några miuter under omrörning så den tjocknar lite.
♦ Krydda med muskot, salt och peppar och blanda i hälften av osten.
♦ Fördela köttfärsröran på lasagneplattorna och rulla ihop.
♦ Lägg i en form och häll över såsen och toppa med resten av osten.
♦ Gratinera i ca 25 minuter.
Blev många matlådor också så nu ska det ätas rester :)
Kommentarer
Trackback