CHEVREKYCKLING
Fredagsmys igår med god mat, ett glas vin och mitt pucko hemma första kvällen den här veckan. Chevregratinerad kyckling med sweet chilisås kändes helglyxigt även fast det gick snabbt att svänga ihop, perfekt när man är lite trött på fredagskvällen :) Kommer lagas igen!

Ingredienser 4 port:
4 kycklingfileer
1 gul lök
8-10 champinjoner
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
2 dl matlagningsgrädde
150-200 gram chevre
lite sweetchilisås
♥ Sätt ugnen på 200 grader.
♥ Hacka lök och champinjoner och stek mjuka en stund. Lägg över i en form.
♥ Skiva ev. kycklingfileerna och bryn snabbt så de får lite färg. Salta och peppra och lägg sen i formen.
♥ Koka ur stekpannan du använde till kycklingen med vin och vatten. Låt det koka ihop en stund, ungefär till hälften.
♥ Tillsätt fond, grädde och salt & peppar och låt koka ihop. Jag hade i lite maizena redning för att få lite mer sås-konsistens, men det gör man som man vill!
♥ Häll såsen över kycklingen och lägg chevreskivor ovanpå. Toppa med sweetchili.
♥ Gratinera i 10-15 minuter i ugnen. Servera med ris och sallad.
Kommentarer
Postat av: karro
gu vad gott det lät!!! kanske man skulle testa verkade lätt som sagt :)
Postat av: Therese
Det tycker jag verkligen! Du kommer inte behöva ropa på Henrik en enda gång ;)
Trackback