NYTT KNÄCKE
Baksöndag! Testade och göra en annan sorts knäckebröd idag, eftersom jag kavlade dom lite för tunt och gjorde dom runda så blev det nästan som tunnbröd (hårt alltså!)

25 gram jäst
2 dl ljummet vatten
0,5 dl olja
0,5 tsk salt
1 msk brödsirap
1 msk brödkryddor (finns att köpa på påse i kryddhyllan)
ca 3 dl grovt rågmjöl
ca 3 dl vetemjöl
♦ Sätt ugnen på 250 grader.
♦ Smula jästen och lös upp i vattnet.
♦ Tillsätt övriga ingredienser och knåda ihop till en bra deg, tillsätt ev mer mjöl.
♦ Dela degen i mindre delar och kavla ut. Om man vill ha mer knäckebrödskänsla ska degen nog vara någon millimeter tjock, jag gjorde de nästan så tunna som det gick men det blev bra det med.
♦ Forma som man vill, jag använde en skål till att stansa ut rundlar.
♦ Grädda ca 5 minuter, det går fort!
♦ Låt svalna på galler och provsmaka :)
Kommentarer
Trackback