SESAMLAX

Nu tar det några dagar mellan inläggen men så är det ibland. I förra veckan åts det bland annat sesampanerad lax med nudlar. Om ni vill prova så skulle jag krydda dressingen ännu mer, det smakade gott men inte så mycket. Och förutom att marinaden och dressingen bör förberedas ca 1 timme innan så tar det mindre än 15 minuter sen att få det klart!


Ingredienser, 4 portioner:
4 laxfiléer
sesamfrön

Marinad:
1 msk soja
skal och saft av 1 lime
0,5 msk honung
1 tsk sesamolja

Dressing:
skal och saft av 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk ingefära
1 finhackad röd chili
1 msk honung
3 msk soja
6 msk olja
2 msk hackad färsk koriander

♦ Blanda marinaden och lägg i laxen. Marinera minst 1 timme.
♦ Blanda under tiden ihop dressingen och låt stå i kylen så länge.
♦ Sätt ugnen på 225 grader. Rulla laxen i sesamfrön och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ugnen i ca 10-12 minuter.
♦ Koka nudlar och blanda med dressingen.
♦ Servera eventuellt med lite extra koriander om man tycker om det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0