CHAMPINJONER
Har precis börjat tycka om svamp och just nu känns det som allt med svamp inte kan bli annat än bra. Och just den här champinjonssoppan är kanon för champinjoner och blåmögelost är sjukt gott tillsammans! Blir inte jättebra på bild men ni får tänka er hur det kan smaka :) Passar som förrätt eller för sig själv som lyxigare vardagsmat.

Ingredienser 3-4 hela portioner:
ca 400 gram champinjoner
1 stor gul lök
1,5 msk mjöl
6 dl vatten
2 buljongtärningar, tex en grönsak och en svamp
1 dl vitt vin
4 dl matlagningsgrädde
2 morötter
ca 250 gram broccoli
100 gram gorgonzola
◊ Hacka champinjoner och lök och fräs ett tag tills vätska kokat bort.
◊ Lägg över i kastrull och strö över mjölet.
◊ Tillsätt vatten, buljong, vin och grädde.
◊ Skala och skiva moroten och lägg i.
◊ Låt småkoka tills moroten mjuknat ca 10-15 minuter.
◊ Ta kastrullen av plattan och mixa med stavmixer.
◊ Skär broccolin i små buketter och stek tills de får lite färg.
◊ Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör ner osten i små bitar.
◊ Låt smälta medan soppan sjuder (men inte kokar).
◊ Toppa med broccolin.
Kommentarer
Trackback