LAX & MOS
Snart dags för lunch! Inte lax med chilikeso och blomkålsmos tyvärr, den åts upp för några dagar sen. Det ser ju lite konstigt ut, keso gör sig inte så bra på bild... men det var kul att byta ut den färdiga creme fraiche såsen mot något annat. Blomkålsmos var en nyhet för mig men kommer absolut att göras igen, superenkelt och kanon om man inte vill äta så mycket kolhydrater.

Ingredienser 4 port:
4 portionsbitar lax, eller hel laxfilé
2-3 dl keso
0,5 dl creme fraiche
2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
en halv röd lök
salt & peppar
1 stort blomkålshuvud (eller 2 mindre)
ca 1-2 tsk smör
ev en svätt mjölk
♦ Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en form med lite olja under, salta och peppra.
♦ Hacka löken fint och blanda med keso, creme fraiche, sambal och tomatpuré. Smaka av!
♦ Fördela röran över laxen och sätt in i ugnen, ca 20-25 minuter.
♦ Rensa blomkålen och dela i mindre buketter.
♦ Koka ca 5-10 minuter tills den blir mjuk.
♦ Låt svalna och mixa med stavmixer och tillsätt lite smör och mjölk.
♦ Smaka av med salt och peppar och ev några andra kryddor.
Kommentarer
Trackback