ALLA HELGONA BRÖD

Har haft en bakhelg, bröd och kakor och chokladbollar som sagt. Passade höstvädret! Här är ett recept på ett pumpabröd, utan vitt mjöl och smör. Smakade ganska bra och var väldigt saftigt men lite sockerkakskonsistens, troligtvis pga alla ägg. Men med pålägg så funkar det utmärkt!
 
 
Ingredienser 1 limpa:
7 ägg
1 dl kokosolja
2.5 dl pumpapuré (se recept längre ner)
1 msk honung
1.5 dl kokosmjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1/2 tsk malen muskot
2 nypor salt
1 msk frön till garnering
1-2 nypor havssalt till garnering
 
Pumpapuré
1 liten mat pumpa - valfri sort
 
Sätt ugnen på 175 grader. Dela pumpan på mitten och ta bort kärnorna. Lägg pumpa halvorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt vara i ugnen ca 45-50 min beroende på hur stor pumpan är (skalet ska kännas mjukt när du petar på det). Låt pumpan svalna innan du gröper ur den. Lägg pumpa köttet i en skål och mixa med en handmixer tills du har en puré.
 
 
 
Och så till brödet:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan över ångande vatten i en rostfri skål. Vispa ägg, kokosolja, pumpa puré och honung med en ballongvisp. Blanda kokosmjöl med resten av de torra ingredienserna i en annan skål.
Blanda de torra ingredienserna lite i taget med äggsmeten och vispa till en jämn smet. 
 
Ta en brödform och klä med bakplåtspapper. Häll i smeten och garnera med frön och havssalt. Grädda i mitten av ugnen ca 40-45 min eller tills brödet fått fin färg. Låt svalna och sedan är det bara att skära upp och äta.
 
Innan gräddning. Min pumpapuré räckte till två limpor så jag gjorde det på en gång,
visste inte vad jag skulle använda resten av purén till annars!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0