HÖSTLASAGNE

 
Om ni vill ha lite variation på lasagnen, ha i lite kantareller! Blev super tycker jag, samma gamla vanliga goa smak men här och där lite tuggor med kantarell. 
 
Bilden är dock inte roligare än att det ser ut som vanlig lasagne...!
 
 
Ingredienser:
500 g  köttfärs
ca 200 g smörstekta trattkantareller
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, ca 400 g
ca 1-2 msk tomatpuré
timjan och oregano
citronskal från 1 citron
1 grönsaksbuljongtärning
ca 10 lasagneplattor
salt och peppar
4 msk vetemjöl
8-9 dl mjölk
4 dl riven ost
 
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs mjuk i smör. Lägg i köttfärsen. 
  3. Fräs svampen separat så att vätskan försvinner, och blanda sedan ner i färsen.
  4. Tillsätt krossade tomater, citronskal,tomatpuré, kryddor, buljongtärning. Låt koka ca 5 min.
  5. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken i omgångar och låt det koka upp under vispning i ca 5-10 minuter.
  6. Rör ner drygt hälften av osten och krydda.
  7. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnsform. Strö över resten av osten.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0