KÖTTBULLAR MED GLAZE

 
Världens godaste sås/glaze till köttbullar! Smakar lite som yakinikusås alltså helt underbart.
Har inte helt koll på exakta mängder så det här blir på nåt ungefär, bara att testa sig fram. 
 
Först, gör dina favvoköttbullar. Och börja samtidigt koka till exempel ris. Sen då?
 
 
Du behöver:
5 dl ganska stark äppeljuice (inte koncentrat, men blanda bara ut den lite, kanske 1+2 istället för 1+4?)
0,5 dl soja
4 msk brun farin
2 tsk majsstärkelse
1 tsk ingefära
0,5 tsk cayennpeppar
ca 3-4 salladslökar
 
• Blanda allt utom salldslöken i en skål. 
• Hetta upp en stor stekpanna och häll i vätskan (ev lite i taget om det inte får plats)
• Låt koka upp och småputtra tills det kokar ihop och blir bra konsistens, tog ca 10 min för oss. Rör om då och då annars klarar det sig själv även om man måste hålla ett öga på det såklart. 
• Blanda ner köttbullarna och rör runt när det är den konsistens du vill ha. 
• Hacka salladslöken och strö ovanpå och ät långsamt för att det är så gott!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0