LÅNGKOK
God kväll! Det här är egentligen en perfekt söndagsmiddag, lite försent för att hinna idag såklart men kanske nån annan gång - äppelgryta kan vi kalla den. Kom dock ihåg att den ska stå i ugnen ca 1,5 timme så det inte blir som hos oss förra veckan, att man läser igenom receptet typ kvart i sju och inte alls orkar vänta mer än en timme och köper pizza istället. Men dagen efter så var jag ute i mer god tid!

Ingredienser 4 port:
500-600 gram fläskkarré
3 msk tomatpuré
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1-2 morötter
ca 100 gram rotselleri
3 dl stark äppeljuice, typ koncentrat som är lite utblandat
1 köttbuljongtärning
1-2 äpplen
• Sätt ugnen på 150 grader.
• Skär köttet i grytbitar och bryn så det får färg, lägg i en gryta som kan stå i ugnen.
• Hacka lök, vitlök, morot och rotselleri och bryn med tomatpurén i några minuter.
• Häll i grytan och hacka äpplena och tillsätt dom med.
• Häll i äppeljuice och buljongen.
• Tillaga grytan i ugnen med lock i 1,5 timme långt ner i ugnen, rör runt efter ca 1 timme.
Servera med tex ris eller bara en go' brödbit!
Kommentarer
Trackback