LÅNGKOK

 
God kväll! Det här är egentligen en perfekt söndagsmiddag, lite försent för att hinna idag såklart men kanske nån annan gång - äppelgryta kan vi kalla den. Kom dock ihåg att den ska stå i ugnen ca 1,5 timme så det inte blir som hos oss förra veckan, att man läser igenom receptet typ kvart i sju och inte alls orkar vänta mer än en timme och köper pizza istället. Men dagen efter så var jag ute i mer god tid! 
 
 
Ingredienser 4 port:
500-600 gram fläskkarré
3 msk tomatpuré
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1-2 morötter
ca 100 gram rotselleri
3 dl stark äppeljuice, typ koncentrat som är lite utblandat
1 köttbuljongtärning
1-2 äpplen
 
• Sätt ugnen på 150 grader. 
• Skär köttet i grytbitar och bryn så det får färg, lägg i en gryta som kan stå i ugnen.
• Hacka lök, vitlök, morot och rotselleri och bryn med tomatpurén i några minuter. 
• Häll i grytan och hacka äpplena och tillsätt dom med.
• Häll i äppeljuice och buljongen. 
• Tillaga grytan i ugnen med lock i 1,5 timme långt ner i ugnen, rör runt efter ca 1 timme. 
 
Servera med tex ris eller bara en go' brödbit! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0