YOGHURTKYCKLING

Yoghurtgratinerad kyckling med brysselkål, kändes fräsht men ändå matigt. Inget är egentligen svårt eller tar tid, speciellt om man får in båda formarna i ugnen samtidigt. Brysselkålen av den här typen var väl ingen favorit, tyckte balsamvinäger gjorde smaken lite för stark. Men det gick ner för den här gången, bara att ändra "dressingen" lite till nästa gång. Jag tror på mer citron!
Kyckling, 2 portioner
2 kycklingfileer
1 dl turkisk yoghurt/matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
ca 100 gram fetaost
2 tsk honung
salt och peppar
• Sätt ugnen på 180-190 grader.
• Blanda yoghurt med pressad vitlök, feta, honung och kryddor.
• Lägg kycklingen i en form med såsen ovanpå.
• Sätt in i ugnen samtidigt som...:
Brysselkål, har inga exakta mått tyvärr!
brysselkål
olivolja
balsamvinäger
citronsaft
vitlökspulver
• Rensa brysselkålen från det yttre lagret, skär bort roten och halvera.
• Blanda med olja, vinäger, citron och vitlökskrydda och smaka av, det ska bli som en marinad.
• Lägg i en form och låt stå i ugnen med kycklingen i 15 minuter.
• Rör då om bland brysselkålen och ha kvar allt i ugnen ca 10 minuter till.
Kommentarer
Trackback