FRUKOST

 
Morotsbröd, riktigt bekvämt eftersom grunden till degen är havregrynsgröt.
Saftiga var dom också - testa!
 
Eftersom jag glömde att ta en bild och nu ligger de i frysen så lånar jag den här från josefinknave.se
 
 
50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
4 portioner havregrynsgröt
2-3 stora morötter
0,5 tsk salt
12-15 dl mjöl (rågsikt, graham, vete eller vad man nu vill)
ev några frön 
 
• Gör havregrynsgröt och låt den svalna helt.
• Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet.
• Riv morötterna och blanda med jästen, tillsätt gröten och salt.
• Arbeta ner så mycket mjöl att brödet släpper bunken & låt jäsa en timme.
• Dela degen i ca 20 bitar, tillsätt lite mer mjöl om det behövs och försök få dem runda annars går det bra att klutta ut dem på ett bakplåtspapper istället! 
• Pynta med lite frön och låt jäsa i ca 20 min. Sätt ugnen på 225 grader samtidigt.
• Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0