PÄRON+GORGONZOLA

 
Den här pajen är nog med och tävlar om första platsen i kategorin pajer.
Allt i är ju supergott var för sig och blev bara bättre tillsammans.
Päron- och gorgonzola paj med bacon mmmmmm...
 
 
Pajdeg:
3,3 dl mjöl 
125 gram smör
2 msk vatten
 
Knåda ihop till en deg och lägg i kylen ett tag. Tryck ut i en form och förgrädda i 10 min på 200 grader. 
 
Fyllning:
1 paket bacon
1 liten röd lök
1 msk smör
1 msk brun farin
2 päron
4 ägg
2 dl matlagningsgrädde
ca 100-120 gram gorgonzola eller annan blåmögelost
 
Hacka lök och bacon och stek mjuka. Tillsätt smör och farinsocker och låt smälta. Hacka päronen i små botar och stek med resten tills de blir mjuka. 
 
Vispa ägg och grädde och smula ner osten. Tillsätt allt från stekpannan och häll i pajformen. Grädda på 180-200 grader i ca 40 minuter. 
 

Kommentarer
Postat av: Mikeyy

Jag döööööööööööööööööööööör vad gott det låter! :D
Ska absolut införskaffa varor och testa denna skönhet nu i november!
Min favo annars är en rejäl salamie&brieostpaj med färsk basilika och soltorkad tomat .. mycket brie i! <3

Svar: Brie brie brie brie <3
nutsaboutyou.blogg.se

2012-10-24 @ 21:05:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0