PÄRON+GORGONZOLA
Den här pajen är nog med och tävlar om första platsen i kategorin pajer.
Allt i är ju supergott var för sig och blev bara bättre tillsammans.
Päron- och gorgonzola paj med bacon mmmmmm...

Pajdeg:
3,3 dl mjöl
125 gram smör
2 msk vatten
Knåda ihop till en deg och lägg i kylen ett tag. Tryck ut i en form och förgrädda i 10 min på 200 grader.
Fyllning:
1 paket bacon
1 liten röd lök
1 msk smör
1 msk brun farin
2 päron
4 ägg
2 dl matlagningsgrädde
ca 100-120 gram gorgonzola eller annan blåmögelost
Hacka lök och bacon och stek mjuka. Tillsätt smör och farinsocker och låt smälta. Hacka päronen i små botar och stek med resten tills de blir mjuka.
Vispa ägg och grädde och smula ner osten. Tillsätt allt från stekpannan och häll i pajformen. Grädda på 180-200 grader i ca 40 minuter.
Kommentarer
Postat av: Mikeyy
Jag döööööööööööööööööööööör vad gott det låter! :D
Ska absolut införskaffa varor och testa denna skönhet nu i november!
Min favo annars är en rejäl salamie&brieostpaj med färsk basilika och soltorkad tomat .. mycket brie i! <3
Svar:
nutsaboutyou.blogg.se
Trackback