STRAWBERRY

 
I somras plockade vi jordgubbar, mååånga jordgubbar. Som sen dess legat i frysen i väntan på inspiration. Sylt kändes tråkigt, saft jobbigt och kräm onödigt. Men så! Nu har en del använts upp till jordgubbscurd, ni vet som lemon curd?! Går att ha som sylt, marmelad, i tårtor och så vidare. Har än så länge bara testat på en macka, och det var lika gott som man kan tänka sig, men får nog ta å svänga ihop nån tårta snart. Kan tänka mig att det blir himmelskt tillsammans med grädde...
 
 
200 g jordgubbar
2,5 dl socker
ev 1 lime
2 ägg
80 gram smör
1 msk maizena
 
Fixa ett vattenbad med en kastrull och en bunke. Häll i jordgubbar och socker och riv ner lite limeskal i bunken. När sockret är smält, knäck i äggen och lägg i smöret. Tillsätt 1 msk maizena och låt värmas i ca 20-30 minuter. Rör om då och då. Det är klart när du ser spår efter skeden tex. 
 
Jag har bitar av jordgubbar i min curd men om man inte vill ha det är det bara att skära dem i mindre bitar innan allt läggs över vattenbadet. 
 
Kanske blir en kvällsmacka!
 
 

Kommentarer
Postat av: karro

gu vad gott det ser ut! :)

Svar: Får göra tårta snart och smaka, fira att du har semester kanske ;)
nutsaboutyou.blogg.se

2012-10-11 @ 09:04:49
Postat av: MickeyyLi

ÅÅh!
Du vet väl en som fyller år snart ;) lr vill ha en inflyttningspresent ;) ;)
Hehe, kan du inte maila över en burk nu på direkten så kan jag äta som den är annars :P :D

2012-10-24 @ 21:11:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0