BEEF WOK

 
Pinterest åh pinterest, där hittas det nya tips på mat så jag inte skulle behöva göra samma recept tills jag dör om jag bara skulle orka göra nytt hela tiden. Därifrån hade jag stora förhoppningar på den här rätten, beef wok som skulle få till köttet sådär som på den godaste kinarestaurangen.
 
Blev ganska bra, framförallt för att det var gott med få grejer och ändå massa smaker. Köttet blev inte perfekt för jag lyckades inte skära det i så tunna skivor, och så kostade jag inte på mig det bästa köttet så det går nog att förbättra. Tycker det var kanon som grund att utgå från, sen är det bara att lägga till vad man nu vill ha!
 
Marinad, gör ca 1 timme innan tillagning:

0,5 tsk bakpulver
1 tsk socker
1 msk majsstärkelse
1 msk soja
1 msk vatten
2 msk rapsolja
400-500 gram flankstek eller annan "finare" filé är att rekommendera
 
Skär köttet i tunna strimlor/skivor. Blanda alla andra ingredienser och lägg i köttet och låt marinera i 1 timme i kylen.
 
Övriga ingredienser:
4 vitlöksklyftor
2 dl soja
1 msk brun farin
2 msk vetemjöl
1 broccolihuvud
1 litet blomkålshuvud
 
Skär broccoli och blomkål i mindre buketter och förkoka i några minuter tills de är lite mjukare. Hacka vitlöken och blanda samman soja, farinsocker och mjöl. Stek köttet med hälften av såsen i några minuter och tillsätt sen grönsakerna och resten av såsen. Det behövs bara några minuter innan köttet är klart, det ska ju inte bli segt!
 
Förutom den där timmen i kylen tog det inte många minuter som ni märker.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0