CASSEROLE
Jag nämnde ju Pinterest för ett tag sen... det roliga är att man direkt märker skillnad mellan matkulturer, det är så mycket amerikanskt! Mycket casseroles och nu fick jag för mig att testa en som lät god, kyckling och vildris gratäng skulle jag kalla det. Inte särskilt nyttig med massa ostsås men vad gör väl det för en dag.
Hos sambon var det succé, allt med mycket sås går hem. Jag tyckte också det var riktigt gott, men lite mycket att fixa kanske med alla fyra plattor och ugnen igång samtidigt... Eller man kanske bara välja en lugnare dag när man inte redan är lite hungrig innan man börjar!

Ingredienser ca 6 portioner:
4 kycklingfiléer
1 gul lök
4 morötter
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
3 portioner råris eller annat vitt/ljust ris
3 portioner vildris
50 gram smör
0,6 dl vetemjöl
1 tärning kycklingbuljong
2-3 dl vatten
ca 2 dl riven cheddar ost
salt och peppar
• Koka riset enl anvisningar på förpackningen.
• Sätt ugnen på 200 grader.
• Hacka kycklingen i små bitar och stek tills den fått färg. Salta & peppra.
• Hacka lök, morötter, zucchini och vitlök och stek en stund med kycklingen.
• Smält smör i en kastrull och vispa ner mjölet, lite i taget.
• Krydda och smula ner buljongen. Tillsätt lite vatten i taget, vispa samtidigt.
• När såsen är lagom tjock, ta av plattan och tillsätt nästan all ost och låt smälta.
• Blanda allt i en stor form och toppa med det sista av osten.
• Gratinera i ugnen ca 10-15 minuter tills det fått färg.
Kommentarer
Trackback