FYLLDA PAPRIKOR
Det här fick bli födelsedagsmatlådan för nån dag sen,
köttfärsfyllda paprikor med tsatsiki. Fint ska're va!

Ingredienser ca 4-6 portioner:
400 gram nötfärs
1 gul lök
peppar, salt
paprikakrydda
grillkrydda
chiliflingor
oregano
1 vitlöksklyfta
1 pkt fetaost
2 morötter
1 burk majs
4 st stora paprikor
riven ost
1 gul lök
peppar, salt
paprikakrydda
grillkrydda
chiliflingor
oregano
1 vitlöksklyfta
1 pkt fetaost
2 morötter
1 burk majs
4 st stora paprikor
riven ost
• Gör köttfärsröran. Stek köttfärs med hackad lök, vitlök och kryddor och smaka av.
• Hacka morötter i små små bitar och smula sönder fetaosten, blanda ner i köttfärsen med majsen.
• Dela paprikorna på längden, lägg i en form och fyll med köttfärsröran.
• Toppa med riven ost och grädda på 225 grader i ca 15-20 minuter.
För tsatsikin:
3-4 dl yoghurt
0,5 gurka
1 klyfta vitlök
nån droppe citronsaft
salt och peppar
Riv gurka och krama ur vattnet (låt ev rinna av i ett durkslag med lite salt på som hjälper till att dra ut vätskan). Blanda sen med yoghurt, pressa i vitlök och smaka av med citron och ev mer salt.
Kommentarer
Trackback