MOUSSAKA

 
 
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
300 gram köttfärs
1 burk krossade tomater
0,5 tsk kanel
1 tsk muskot
salt & peppar
4 msk vetemjöl
4 msk smör
4 dl mjölk
150 gram parmesan
5-8 potatisar
2 auberginer
 
- Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök och stek ett par minuter. Tillsätt köttfärs och bryn den. Tillsätt krossade tomater och kryddor och låt det småputtra i ca 10 minuter.
 
Smält smöret till béchamelsåsen, häll i mjölet och rör om. Tillsätt mjölken lite i taget. Låt såsen koka ihop under omrörning och tillsätt sedan riven ost (spara lite till gratinering). Smaka av med muskot, salt och peppar.
 
- Skala potatisarna och skär dem i skivor. Lägg potatisskivorna i botten på en form med lite olivolja i. Skär auberginerna i skivor och lägg hälften av dem ovanpå potatisen. Häll köttfärssåsen över och lägg sedan på resten av potatisen och auberginerna. Avsluta med béchamelsås och ev lite riven ost. Grädda cirka 40 minuter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0