UPP & NER
Det är lite mkt just nu, försöker läsa kurslitteratur men behöver ta paus för att snyta mig eller hosta en gång i minuten. Så har inte prioriterat matlagning direkt, men har några grejer på lager.
Som H's födelsedagsmiddag tex: köttfärslimpa med en twist.
Blev mkt gott och uppskattat av födelsedagsbarnet!

Ingredienser:
500 gram nötfärs
2 ägg
1,5 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk soja
1/2 riven gul lök
1 ask cantadou, valfri smak tex 4 peppar.
ca 200 gram champinjoner
2 ägg
1,5 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk soja
1/2 riven gul lök
1 ask cantadou, valfri smak tex 4 peppar.
ca 200 gram champinjoner
• Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ströbröd i blöt i mjölken i ca 5 minuter. .
• Hacka champinjonerna och stek under tiden.
• Blanda sedan ner svamp och övriga ingredienser i ströbrödssmeten.
• Ringla lite olivolja i en stor ugnsform och fördela nötfärsen i mitten, forma till en "limpa".
• Hacka rotfrukter och lägg runt om man vill ha det, häll på olivolja och salta.
• Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 175 grader. Sätt gärna in en ugnstermometer i köttfärslimpan, den är perfekt vid 70 grader. Tar ca 45 minuter.
Ät med lingon och brunsås, tex denna:
5 dl grädde
2 msk kinesisk soja
1,5 msk kalvfond
2 msk lingonsylt/gelé
• Koka upp grädden och i med övriga ingredienser, låt allt småputtra tills såsen tjocknat.
Kommentarer
Trackback