ALTERNATIV LASAGNE
När H fick en salami på 1 kg i julklapp från sitt jobb så kände vi inte riktigt för att skiva upp den på frukostmackor i typ all evighet ... Och som tur var verkade salamiföretaget förstå det för det fanns lite roliga recept på kartongen varav ett var lasagne med salami istället för köttfärs.
Vi testade och det var gott! Vi skar dock salamin i lite för tjocka skivor så att det var lite jobbigt att skära när man skulle äta, speciellt i matlådan. Men vi funderar helt klart på att ha kvar det här receptet som en lasagnevariant men då kanske skära salamin i mindre bitar eller skivor.
Ett tips till er som vill variera lite!

Ingredienser:
500 gram salami
200 gram färska lasagneplattor
500 gram krossade tomater
2 st gula lökar
en halv kruka färsk basilika
4 msk chilisås
4 dl cremefraiche
200 gram riven ost
salt och peppar
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Finhacka lök och stek mjuk. Häll på tomatkross och chilisås, låt sjuda ca 3 min.
• Hacka basilikan grovt och tillsätt med salt och peppar.
• Hacka salamin i valfria bitar.
• Varva lasagneplattor, tomatsås, utklickad cremefraiche och salami. Toppa med ost.
• Grädda i ugnen ca 30 min.
• Servera med en god sallad.
När man bara behöver förbereda tomatsåsen och inte tillaga salamin så går det bra mycket snabbare än en vanlig lasagne med köttfärssås också!
Kommentarer
Trackback