DESSERT

Baka blir lite som terapi här i C-uppsatsbubblan och på helgen får man ju äta efterrätt! Här har jag gjort jordgubbs- och rabarberbakelser med kardemummakräm. Jättegoda och somriga, skulle kunna vara en perfekt efterrätt till midsommar tex :) Till nästa gång skulle jag dock förgrädda pajskalen så att de blir lite krispigare, nu blev det mer mjukkaka över kanterna.


Till 12 st mini-pajer:
125 gram mjukt smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 dl potatismjöl
2-3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Till fyllningen:
150 gram jordgubbar
150 gram rabarber
3 dl gräddfil
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
ev kokosflingor

Till krämen:
4 dl creme fraiche
1-2 tsk kardemumma
1-2 tsk vaniljsocker

♥ Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker med elvisp och tillsätt ägget.
♥ Blanda mjölet och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt ev mer mjöl.
♥ Tryck ut degen i en muffinsplåt eller små portionsformar. Jag skulle sen förgrädda dem ca 5-10 min även om jag inte har testat det själv än.
♥ Höj ugnen till 225 grader. Dela rabarber och jordgubbar i små bitar och lägg i formarna.
♥ Blanda gräddfil, socker, vaniljsocker och ägg och fördela över frukten i formarna.
♥ Toppa med lite kokos och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
♥ Blanda ingredienserna till krämen, det är ju bara att smaksätta med nåt annat om man hellre vill det!

Ät och njut och längta till sommaren :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0