FÖDELSEDAGSPUCKO

I fredags fyllde världens finaste kille år och till efterrrätt ville han ha grönsaker och dipp så det fick han såklart. Jag försökte lyxa till det så mycket som möjligt :)


Som tur var fick jag baka något i alla fall eftersom vi skulle ha födelsedagsfika i Norrköping på lördagen. Då önskade H sig en favorit i repris, Chocolate Lime Fudge Pie. Eftersom jag varken tog en bild i julas när den testades första gången eller kom ihåg att göra det nu så har jag lånat en liten bild från pinkpastry.blogg.se så ni får en aning om hur den ser ut:

400 gram digestive kex
125 gram smör
2 burkar kondenserad mjölk
8 äggulor
skal och saft från 2 lime
150 gram mörk choklad
2,5 dl grädde

♥ Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen till små smulor, enklast i matberedare.
♥ Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut i en pajform. Förgrädda ca 10 minuter.
♥ Smält chokladen (spara en liten bit för att riva över som garnering) över vattenbad.
♥ Blanda kondenserad mjölk, äggulor, limesaft och limeskal (spara även här lite skal till garnering)
♥ Rör ner den smälta chokladen i smeten och häll smeten i pajskalet.
♥ Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Den ska stelna till men fortfarande röra lite på sig. Låt svalna.
♥ Vispa grädden och garnera pajen precis innan servering tillsammans med riven choklad och rivet limeskal.

Den smälter i munnen! Bland det godaste jag bakat skulle jag nog vilja säga :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0