AMERICAN BARBEQUE


På en grillkväll med amerikansk tema var det jag som stod för efterrätten och även om det kanske inte var så somrigt så gjorde jag banoffee pie - kolasås, banan, grädde och brända mandlar i ett pajskal. Har velat testa ett tag (mest pga kolasåsen!) men inte haft tillfälle förrän nu. Och det blev jättegott, men främst såg den ju för majestätisk ut eller hur?! 


Ingredienser:
400 gram digestivekex
175 gram smör
2 burkar kondenserad mjölk (800 g)
3 st bananer
4 dl vispgrädde
125 gram sötmandel
2 dl florsocker
någon ruta mörk choklad till garnering
 

Kolasås:
• Ta bort etiketterna på den kondenserade mjölken och lägg burkarna i en stor kastrull och täck med vatten. 
• Låt koka i 2,5 timme och kom ihåg att fylla på vatten ibland - burkarna måste vara täckta med vatten hela tiden. 
• Ta upp burkarna och låt dom svalna. 
 

 
Ju längre den kokar destå fastare blir den!
 

Pajskal:
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Krossa kexen i mixer eller genom att lägga dem i en påse och banka på med nåt hårt, funkar lika bra!
• Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
• Tryck ut i en pajform, gärna med urtagbar botten eller avrtagbar kant. 
• Grädda ca 10 minuter, låt svalna. 
 

Brända mandlar:
• Lägg mandlarna och 1,5 dl av florsockret i en stekpanna och låt florsockret smälta. Rör hela tiden.
• När det "knäpper", ta bort pannan från värmen och vänta någon minut. 
• Strö över resterande 0,5 dl florsocker och rör runt. 
• Lägg upp på bakplåtspapper och separera mandlarna. 
• Låt svalna och hacka sen grovt.
 

Innan servering:
• Fyll pajskalet med kolasåsen.
• Skiva bananerna och lägg ovanpå kolan.
• Vispa grädden och lägg ovanpå bananerna. 
• Toppa med mandel och riv lite choklad över. 
 

Bon appetit!
 
 

Kommentarer
Postat av: Cia

Dina efterrätter är ju helt otroliga!!!

Svar: Tack fining!
nutsaboutyou.blogg.se

2012-08-01 @ 21:54:28
Postat av: karro

det var ju sån colasås som henrik med gjorde! ser helt makalöst gott ut babe!

Svar: ja skithäftigt att det blir så av att koka den lääänge, yummie!
nutsaboutyou.blogg.se

2012-08-01 @ 22:35:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0