KLADDKAKEMISS
Ville göra kladdkaka men med nån annorlunda twist och då hittade jag ett recept på cheesecake-kladdkaka. Tyvärr gick något fel och den blev ganska ful som jag här gömmer under lite grädde :) Egentligen skulle det vara kladdkaka underst och ett cheesecake lager över, men här lyckades jag på något sätt även få kladdkakan att tryckas upp överst när jag skulle hälla på cheesecakesmeten. Hoppas det går bättre för er om ni vill testa! Den smakade som tur var bra ändå - slutet gott, allting gott.

Kladdkaka:
150 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
Cheesecake:
2 ägg
saft från 1 lime
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl strösocker
400 gram philadelphiaost
♦ Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker.
♦ Rör försiktigt i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao.
♦ Tillsätt smöret och rör till en jämn smet.
♦ Smöra och bröa en form (gärna med kokosflingor) och häll i smeten.
♦ Grädda i 15 minuter.
♦ Blanda ägg, limesaft, vaniljsocker och strösocker.
♦ Rör i philadelphiaosten tills smeten är så slät som möjligt.
♦ Ta ut formen när kladdkakedelen är klar och ha i ostfyllningen
(det var här allt blev upp&ner för mig...)
♦ Grädda ytterligare 20-30 minuter, den ska vara lite kladdig såklart!
♥ Servera med bär eller grädde, eventuellt beroende på hur fin den blev :)
Kommentarer
Trackback