BLONDIE?

Och så förra helgens bakning: brownies med vitchoklad och hallon, även kallade blondies! Man får passa dom i ugnen, hade gärna tagit ut dom nån minut tidigare men gott blev det ändå med en klick grädde eller vaniljglass.


För ca 10-12 mindre bitar:
175 gram smör
200 gram vit choklad
2,5 dl brunt farin socker
2 ägg
skal och saft från 1 lime
4,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2-3 dl hallon
1 dl syltsocker
1 tsk vaniljsocker

♥ Sätt ugnen på 180 grader.
♥ Lägg hallon, syltsocker och vaniljsocker i en kastrull och låt koka ihop i ca 10 minuter. Mosa ihop hallonen så såsen blir så jämn som möjligt! Låt sen svalna.
♥ Smält smöret och lägg i den vita chokladen i bitar så den också smälter.
♥ Häll i farinsocker och tillsätt äggen ett i taget. Rör om försiktigt.
♥ Riv skalet från limen och pressa i saften.
♥ Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör försiktigt ner i smeten.
♥ Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20x20 cm. Häll i hälften av kaksmeten.
♥ Klicka ut ca hälften av hallonsåsen och häll sen resten av kaksmeten ovanpå.
♥ Om man vill kan man försiktigt dra en kniv igenom så det blir ett mönster!
♥ Grädda ca 25 minuter.

Skär upp i bitar och låt svalna, då tyckte jag dom var godast!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0