BARA 1 VECKA KVAR

 
Här kommer saffransrecept nummer två, saffransfudge med vit choklad. Blev inte alls sega som kola utan mer som sån torrare fudge, faller nästan isär lite när man tuggar. Men det tror jag är meningen med receptet! Smakar mycket saffran, så det räcker med en bit eller två för stunden.  
 
 
Ingredienser (ca 25 st beroende på storlek)
2,5 dl vispgrädde
3 dl strösocker
75 g vit choklad
0,5 g saffran
 
♥ Koka upp grädde och socker tills det klarar ett kulprov, temperatur ca 117 grader om du har en termometer. Tar kanske en halvtimme men håll koll! Och rör om ganska ofta!
♥ Hacka under tiden chokladen. 
♥ Ta kastrullen från plattan, tillsätt choklad och saffran och rör tills chokladen smält.
♥ Häll smeten i en liten pappersklädd form, ca 15x20 cm och ställ svalt att stelna.
♥ Skär i lagom stora bitar med en vass kniv. Förvara i kylen. 
 
Om du vill göra dubbelsats tar det ca dubbelt så lång tid att koka!

Kommentarer
Postat av: karro

skrev ut det här receptet med en gång, ska lätta bakas nu till jul!

2012-11-26 @ 12:22:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0