CHOKLADBOLLAR

 
Förra helgens afternoon tea väckte chokladbollscravings! Men istället för vanliga hederliga så försökte jag mig på några utan socker. Och nej dom är ju inte lika goda men bra nära. Speciellt när dom stått i kylen några timmar, då kom chokladsmaken fram ordentligt. Om man vill ha lite socker så kan man ju rulla chokladbollarna i pärlsocker istället för kokos, ska testa det nästa gång!
 
 
Ingredienser 15-20 stycken:
0,5 dl hasselnötssmör
1-1,5 dl havregryn
0,5 dl mandel/hasselnötsmjöl
0,5 dl kakao
5 dadlar
1 tsk kanel 
1 tsk vaniljpulver
 

Hasselnötssmör går att köpa eller så mixar man hasselnötter i en matberedare tillsammans med lite kokosolja i ca 10 minuter. Samma sak med nötmjöl, går att köpa eller göra själv. 

 

Mixa alla ingredienser (spara hälften av havregrynen och pilla bort kärnorna i dadlarna). Blanda i resten av havregrynen med en slev och börja rulla! 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0