DRYGT 1 VECKA KVAR

 
Advent! Saffran! Pepparkakor! I'm lovin' it :) 
 
Har bakat två julgrejer hittills och här kommer receptet till mina saffransbullar med vit choklad.
Är tredje året jag bakar dom tror jag men eftersom bloggen inte är så gammal så har receptet inte kommit upp här förrän nu.
 
 
Ingredienser ca 45-50 st
50 g jäst
6 dl mjölk
1 g saffran (två kuvert)
mjukt smör 175 g (till deg) + 200 g (till fyllning) 
1 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl
400 g vit choklad
ägg och pärlsocker
 
♥ Häll upp mjölk i en kastrull och blanda i saffran.
♥ Sjud ett par minuter tills allt saffran blandats ordentligt med mjölken. Låt svalna.
♥ Smula ner jästen i en degbunke och häll i den kalla degvätskan, blanda tills jästen lösts upp.
♥ Skär det mjuka smöret i små bitar och tillsätt dem.
♥ Blanda i ägg, socker och salt.
♥ Blanda ner mjölet lite i taget tills du har en deg. Låt jäsa ca 1 timme till dubbel storlek. 
♥ Häll ut degen på bänken och dela i två delar. 
♥ Kavla ut dom en i taget till en tunn platta, bred på 100 gram smör per del. 
♥ Hacka den vita chokladen i små bitar och stö ut hälften på vardera del. 
♥ Rulla ihop till en rulle och skär i ca 1,5 cm breda bitar. 
♥ Lägg dem i bullformar och låt jäsa i cirka en timme.
♥ Pensla de jästa bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över.
♥ Grädda i cirka 20 minuter i 180 grader. Låt svalna på galler.
 
Godast när de är lite varma, helst nygräddade också såklart!
 

Kommentarer
Postat av: karro

ser sjukt gott ut!!!

2012-11-24 @ 18:29:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0