ÄPPELPAJ

Har köpt massa roliga grejer att baka med så att man kan baka nyttigt! Kokosolja, mandelmjöl, kokosmjöl, agavesirap... Och så hade vi massa äpplen hemma som började sjunga på sista versen så jag hittade ett recept på äppelpaj som var riktigt gott. Med en klick vaniljglass (som i och för sig tog bort lite av det nyttiga...) så smakade pajen i stort sätt som vanlig äppelpaj. Om ni orkar leta efter ingredienserna (allt fanns inte på min närmaste mataffär) så rekommenderar jag det här starkt!
Varför göra en vanlig äppelpaj när den här var nyttig och lika god? 
 
Fick inte till nån bra bild tyvärr!
 
Ingredienser:
2-3 äpplen 
0,75 dl vatten 
2-3 tsk kanel 
3 ägg
1,5 dl riven kokos
1,5 dl mandelmjöl
0,75 dl russin 
2 msk rå honung/agavesirap
3 msk kokosmjölk
0,75 dl kallpressad kokosolja
En nypa himalayasalt/havssalt
 
• Sätt ugnen på 175 grader
• Skiva äpplena tunt och lägg i en form smord med lite kokosolja
• Häll vattnet över äppleskivorna och pudra över kanelen
• Mixa övriga ingredienser i en matberedare eller vispa ihop till en smet
• Bred smeten över äpplena och toppa eventuellt med lite riven kokos och kanel
• Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills den fått en fin färg
 
 

Kommentarer
Postat av: karro

åå vad gott det ser ut!!! jag bjuder in mig själv på fika hos er när jag kommer hem ;)

Svar: gärna! ska hitta ett recept på såna bars också ;)
nutsaboutyou.blogg.se

2012-10-21 @ 16:19:04
Postat av: MickeyyLi

Tycker den ser knäckig och fin ut jag!

Svar: Mm kanten var riktigt knäckig, skulle kunna äta bara pajkanten som godis hehe...
nutsaboutyou.blogg.se

2012-10-24 @ 21:07:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0