ZUCCHINIKAKA
En chokladkaka med zucchini i, det tror ni inte på va? För det gjorde inte jag heller men...
det funkade! Ett exempel på en ganska nyttig efterrätt. Nästa gång gör jag den i en rund form så det blir mer kaka över den, nu tog jag en brödform bara för att receptet jag följde gjorde det. Som sagt förut, den är inte så söt men fortfarande chokladig och god, speciellt men en klick grädde eller glass (kanske sån där hemmagjord på banan..?)

Du behöver:
1 mellanstor zucchini
2,4 dl grahamsmjöl (jag hade inte så mycket så blandade lite med vanligt mjöl)
1,2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
0,25 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
1 tsk kanel
1 banan
1,2 dl strösocker
1,2 dl rapsolja
1 tsk vaniljpulver
1 dl torkade tranbär
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Riv zucchinin fint.
• Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel.
• I en annan skål, mosa banan och blanda med socker, olja och vanilj.
• Vänd ner zucchinin i bananröran och rör ner mjölet.
• Tillsätt tranbären och smörj en form.
• Grädda i ugnen, ca 45 min i en brödform. För en rund form behövs inte alls så lång tid eftersom den blir tunnare, kanske 20 min?
Kommentarer
Trackback