SEMLA??
Neeeeehhhh blev ingen semla igår för jag orkade inte baka och de där torra köpebullarna kändes inte så lockande... Men jag kan bjuda på kladdkaka med after eight glasyr, mycket godare!

Kladdkaka:
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
ströbröd
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
ströbröd
Sätt ugnen på 175-200 grader. Smält smör och låt det svalna. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet, försiktigt! Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i kladdkakssmeten. Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 min, den här var inne i 18 min och blev perfekt!
Glasyr:
25 gram smör
1 dl vispgrädde
20 plattor After Eight
Blanda smör, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande och bred sen över kakan.
Bara att vispa grädden som blir över och ha till!
Kommentarer
Postat av: Josefine
Jag tycker du borde inför en like-knapp här på bloggen, jag blir alltid så sugen på att likea när du lägger upp recept som detta :) Jag iof nog likat typ allt, utan det som innehåller broccoli då :P
Svar:
nutsaboutyou.blogg.se
Trackback