THE ULTIMATE BROWNIE

225 gram smör
2,4 dl strösocker
1,8 dl farinsocker
2 stora ägg
1 matsked vaniljpulver
6 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
150-200 gram mjölkchokladknappar eller hackad blockchoklad
1 paket Oreos (16 stycken)
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret och sockret i en stor skål med en elvisp i ca 3-5 minuter. Tillsätt äggen och vaniljen och rör ordentligt tills allt blandas. Rör samman mjöl, bakpulver och salt i en annan skål och häll sedan över mjölblandningen i smörblandningen lite i taget. Rör försiktigt, allt ska blandas men rör inte mer än nödvändigt. Rör i chokladknappar eller hackad choklad.
Klä en form med bakplåtspapper, jag använde en form som är lite mindre än hälften av en vanlig ugnsplåt. Häll ut kaksmeten i formen och bred ut den med hjälp av en sked så att den täcker hela botten på formen. Lägg sedan över Oreos så att de täcker kaksmeten.
Ingredienser browniesmet:
100 gram smör
100 gram mörk blockchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme och låt det svalna lite. Blanda ner ägg, socker, vetemjöl och bakpulver. Rör så att smeten blir jämn. Häll sedan smeten i formen och bred ut så det täcker kaksmet och Oreos. Grädda i ugnen 175 grader i cirka 25-30 minuter, ytan ska bli som på vanliga brownies, dvs se hård ut och spricka lite.
Det blir nog inte bättre än så här!